ScoreBoard

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για 09/10.04.2011:




Σάββατο  09.04.2011  και   Κυριακή    10.04.2011

Όλα τα τμήματα στο γήπεδο της Νέας Ζωής, κανονικά στης γνωστές ώρες προπόνησης.

ΏΡΕΣ ΠΡΟΠΌΝΗΣΗΣ:

Ομάδα Κ12,Κ11,Κ10   Γεννηθέντες το 1998,1999,2000,2001          10.00-11.15 ώρα
Ομάδα Bambini          Γεννηθέντες το 2002,2003,2004,2005           11.15-12.30 ώρα
Ομάδα Κ9                  Αγωνιστικό                                                       11.15-12.30 ώρα
                      



Coach   Κώστας Δεληγιαννίδης

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΚΑΙ Η ΕΥΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ







Αθλητική ψυχολογία και γυναικείο ποδόσφαιρο
του
Δρ. Εμμανουήλ Γεωργιάδηwww.PsychologyOnLine.gr

Ο γυναικείος αθλητισμός έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο για την σωματική όσο και για την ψυχική υγεία κάθε γυναίκας που συμμετέχει σε αυτόν. Κατ’ αρχήν η ενεργός συμμετοχή σε κινητικές δραστηριότητες μέτριας ή/και υψηλής έντασης δημιουργεί τις προϋποθέσεις για βελτιωμένη υγεία. Είναι πια ευρέως γνωστό πως οι γυναίκες μετά την ηλικία των 12 ετών συμμετέχουν σε όλο και λιγότερες κινητικές δραστηριότητες που σύμφωνα με τις έρευνες μπορούν να προστατεύσουν τον γυναικείο οργανισμό από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, από μεγάλο αριθμό νεοπλασιών αλλά και από ποικίλα ορμονολογικά προβλήματα.

Με τον ίδιο τρόπο, η συνεχής προσπάθεια για αγωνιστική ή κινητική εξέλιξη δημιουργεί τις συνθήκες για μετρημένες συναισθηματικές αντιδράσεις στις περιβαλλοντικές αντιξοότητες καθώς και βελτιωμένη ψυχική διάθεση στην καθημερινότητα. Αθλητισμός και γυναίκα θα πρέπει να συνδυάζονται στις συνθήκες της σημερινής κοινωνίας, αφού η αθλητική συμμετοχή προσδίδει σταθερά οφέλη στον γυναικείο οργανισμό. Έτσι οποιαδήποτε μορφή συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες είναι μία θεμιτή συμπεριφορά και χρειάζεται να προτρέπεται με κάθε μέσο.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα με έντονη σωματική επαφή και ισχυρό ανταγωνισμό. Η ποδοσφαιρική απόδοση αποτελεί πρόκληση για κάθε συμμετέχοντα και για κάθε ομάδα. Από ψυχολογικής μεριάς, απαιτείται ισχυρό κίνητρο για συνεχή προσπάθεια, ικανότητα έλεγχου της σκέψης και υψηλή αυτεκτίμηση.

Έχοντας σαν δεδομένο το λάθος που μπορεί να συμβεί στην αγωνιστική προσπάθεια, η κάθε αθλήτρια θα πρέπει να μπορεί να συγχωρεί τον εαυτό της και να συνεχίζει μετά από οποιαδήποτε αποτυχημένη προσπάθεια μέσα στον αγώνα. Αυτό απαιτεί προσωπικό έλεγχο και αυτοπεποίθηση που πηγάζει από προηγούμενες επιτυχημένες προσπάθειες, από την προπονητική διαδικασία και από την καλή ομαδική συνεργασία.

Η έντονη σωματική επαφή και οι αποφάσεις του διαιτητή θα πρέπει να μην αποτελούν εμπόδιο στην καλή αγωνιστική απόδοση. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Η συναισθηματική αντίδραση σε τέτοια γεγονότα, μειώνει την αγωνιστική απόδοση αφού η εστίαση φεύγει από αυτό που επιδιώκεται αγωνιστικά και το σώμα «σφίγγει», καταδικάζοντας εκ των προτέρων κάθε προσπάθεια σε αποτυχία.

Η ψυχολογία του ποδοσφαίρου βασίζεται πάνω στην ομαδικότητα και την συλλογική προσπάθεια. Το ίδιο ισχύει και στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Κάθε παίκτρια βασίζεται στην απόδοση των υπολοίπων παικτριών και η ομαδική συνεργασία χρειάζεται για να επιτευχθεί το επιτυχημένο αποτέλεσμα. Η πάσα στην συμπαίκτρια που είναι «αμαρκάριστη» αποδεικνύει την καλή συνεργασία και την ομαδική συνοχή. Αν η συνεργασία μέσα στο γήπεδο επηρεάζεται από δεύτερες σκέψεις, η απόδοση της ομάδας πάσχει, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.

Το ποδόσφαιρο βασίζεται στην δημιουργία και την ιδανική αγωνιστική κατάσταση. Η εφαρμογή της αθλητικής ψυχολογίας σε ομαδικά αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, δίνει τη δυνατότητα για βέλτιστη ομαδική συνεργασία και πλήρη κατανόηση των προπονητικών οδηγιών. Η αυτοπεποίθηση του κάθε παίκτη και της κάθε παίκτριας καθορίζεται από τους κατάλληλους αγωνιστικούς στόχους και τη συμπεριφορά ολόκληρης της ομάδας μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι που δυσκολεύει την απόδοση της αντίπαλης ομάδας δημιουργώντας τις συνθήκες για υψηλή αγωνιστική επίδοση χωρίς τον φόβο της επίκρισης και της λανθασμένης αγωνιστικής ενέργειας να απειλεί την ατομική συμπεριφορά και την ομαδική συνοχή.
 
Περισσότερες πληροφορίες καθώς και επικοινωνία για θέματα της ομάδας σας στο www.PsychologyOnLine.gr



Δεληγιαννίδης Κωνσταντίνος
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Προπονητής Ποδοσφαίρου UEFA B Level,Ruit,Deutschland,Προπονητής Μπάσκετ  Α Κατηγορίας.



 

Αξίες που προάγει ο Αθλητησμός

Αξίες που πρέπει να προάγει ο Αθλητισμός

Αυτά είναι τα βασικά μηνύματα που πρέπει να μεταδίδει ο αθλητισμός και κατά συνέπεια και οι Γονείς αλλά προπάντων οι ΠΡΟΠΟΝΗΤΈΣ στα παιδιά-αθλητές μας. (Δείτε το Βίντεο).

                                                                                                              Βάλτε ήχο.


Οι αξίες είναι διαχρονικές,................... της ευγενούς άμιλλας ( Fair play), της δικαιοσύνης, της ισότητας, της κατανόησης, της συμμετοχής, της υγείας, της ειρήνης ανά τον κόσμο. 
Επισεις θα πρεπει να προαγουμε την  κοινωνική αγωγή των νέων, την συνεργασία, φιλία, αυτοπεποίθηση, αυτοσεβασμός την καλλιέργεια του ενδιαφέροντος  για τον αθλητισμό.

 
Δεληγιαννίδης Κωνσταντίνος
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Προπονητής Ποδοσφαίρου UEFA B Level,Ruit,Deutschland,Προπονητής Μπάσκετ  Α Κατηγορίας.



                                          Photo, www.acadimies.gr



Το παρακάτω κείμενο με βρίσκει απολύτως σύμφωνο και νιώθω την ανάγκη να το ξαναδημοσιεύσω ως αντίδραση των γεγονότων που διαδραματίζονται καθημερινά σε προπονήσεις και αγώνες, όχι μόνο με αποδέκτες τα παιδιά-αθλητές αλλά ακόμη και μεταξύ προπονητών από ομάδες της Πιερίας.


 (Γράφει η Δώρα Ιωακειμίδου από το www.acadimies.gr)
Το ποδόσφαιρο δεν είναι… κατηχητικό


«Θα σε καταστρέψω ρε, όπως καταστρέφεις εσύ το ποδόσφαιρο…!», ούρλιαξε ο προπονητής και ο πιτσιρικάς, στον οποίον απευθυνόταν η απειλητική φράση, κατέβασε το κεφάλι, και συνέχισε να προσπαθεί να εντυπωσιάσει τον έξαλλο κόουτς με το όποιο κουράγιο του είχε απομείνει…
Την θλιβερή εικόνα, της οποίας έτυχε να είμαι μάρτυρας σε πρόσφατο αγώνα κατηγορίας τζούνιορ, μου θύμισε το γράμμα που έλαβα από τον πατέρα ενός άλλου επίδοξου ποδοσφαιριστή, σχετικά με τις «αδόκιμες» συμπεριφορές που εφαρμόζουν οι εμπειρικοί τεχνικοί ( και όχι μόνο)στα παιδιά ορισμένων ακαδημιών.
Μου έγραφε, μεταξύ άλλων, «κάποιες φορές δεν επικροτώ τη συμπεριφορά του κόουτς απέναντι στο παιδί μου, αλλά του έμαθα να σέβεται το τεχνικό τιμ ως θεσμό και να παραβλέπει τα προσβλητικά σχόλιά του στην ομάδα, όταν οι 11χρονοι παίκτες δεν εφαρμόσουν σωστά μια οδηγία ή άσκησή του. Άλλωστε, του εξήγησα, πως το ποδόσφαιρο δεν είναι κατηχητικό. Είναι ανταγωνιστικό σπορ με νικητή και ηττημένο…»

Αν οι γονείς, μες την άγνοιά τους, επιτρέπουν να μιλούν προσβλητικά στα παιδιά τους αδαείς σε παιδαγωγικά θέματα προπονητές, και με αναχρονιστικές πρακτικές παλεύουν να τα διαπαιδαγωγήσουν, με την λογική πως «η μπάλα είναι αντρικό σπορ, άρα χωράει βρισίδι και μπινελίκι για να στρώσουν», κάνουν τραγικό λάθος!
Το σύνολο των παιδιών που αγωνίζονται στα παιδικά πρωταθλήματα είναι ανήλικα, διαπλάθουν ακόμη προσωπικότητα. Και χρειάζονται την αυτοεκτίμηση περισσότερο από κάθε άλλη ηλικία. Έχουν απόλυτα ανάγκη την στήριξη στο λάθος και την επιβεβαίωση στην επιτυχία.
Την καλοσύνη και την αγάπη επιζητούν και όχι την σφαλιάρα και τη προσβολή για να… γίνουν άντρες (ή γυναίκες)!
Σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψη κάποιου γονιού, ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος τους παιδιού του, από οποιονδήποτε τεχνικό ή παράγοντα στην ομάδα, φρόνιμο θα ήταν να ζητήσει άμεσα εξηγήσεις και αν δεν τις λάβει, να απομακρύνει άμεσα το παιδί του, ακόμη και αν ο νεαρός αθλητής (αθλήτρια), χάσει τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Η συγκροτημένη και ακομπλεξάριστη προσωπικότητα του επίδοξου παίκτη/τριας, αξίζει περισσότερο και από την κούπα του διηπειρωτικού, ή μήπως κάνω λάθος;

Δοξάκης Κομήτης

Συνυπογράφει,

Δεληγιαννίδης Κωνσταντίνος
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Προπονητής Ποδοσφαίρου UEFA B Level,Ruit,Deutschland,Προπονητής Μπάσκετ  Α Κατηγορίας.



La Bomba

ΚΛΕΙΣΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΥΤΙ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΝΑΤΙΝΑΧΘΕΙ ==>

Best Programm^s