ScoreBoard

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Wesley Sneijder- Απίστευτο Γκολ,09.02.2011!!Ολλανδια-Αυστρια 3-1


Σεμινάριο στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού














Η ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΌ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ.



Σεμινάριο Προπονητών του δικτύου ακαδημιών του Παναθηναϊκού πραγματοποιήθηκε στο υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο στην Παιανία.
Πάνω από 30 προπονητές από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο παρακολούθησαν τις εισηγήσεις και τις επιδείξεις του προπονητικού Team του Παναθηναϊκού,με επικεφαλής τον νέο τεχνικό διευθυντή της Ακαδημίας Γιώργο Σαμαρά.

"Παρών" έδωσε σύσσωμη η Προπονητική ομάδα της Α.Ε.Ποντίων Κατερίνης : Κούρτογλου Αλέκος, Κούτος Άγγελος, Χασιώτης Χρήστος, Δεληγιαννίδης Κωνσταντίνος και ο συνοδός Λάμπρου Βασίλης.


Giannis Vonortas ,Kostas Deligiannidis
Giorgos Samaras











Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Τα πλεονεκτήματα των πλειομετρικών ασκήσεων


Jump like a Runner
Τα πλεονεκτήματα των πλειομετρικών ασκήσεων




















Φώτο: Φοίβος Καρβελάς

Η δύναμη είναι ένας ακόμα παράγοντας που μπορεί να μας βοηθήσει στην προσπάθειά μας για βελτίωση της απόδοσης αλλά και της δημιουργίας καλύτερης υποδομής. Στη συνέχεια θα εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα που μπορεί να μας προσφέρει ένα από τα είδη των ασκήσεων δύναμης, οι πλειομετρικές ασκήσεις.
Oι πλειομετρικές ασκήσεις χρησιμοποιούν την επιτάχυνση και την επιβράδυνση της μάζας του σώματος του αθλητή και τη βαρύτητα για την υπερφόρτωση των μυών. Για παράδειγμα, ένας αθλητής μπορεί να πηδήξει από ένα ύψος (κουτί, σκαλί κτλ.), αποθηκεύοντας δυναμική ενέργεια στους μύες του και αμέσως μετά απελευθερώνει αυτήν την ενέργεια στην αντίθετη κατεύθυνση κατά την πρόσκρουση με το έδαφος (μετατροπή δυναμικής ενέργειας σε κινητική). Ο στόχος των πλειομετρικών ασκήσεων είναι να αυξήσει την ικανότητα του αθλητή να καταβάλλει μέγιστη δύναμη κατά τις κινήσεις μεγάλης ταχύτητας (αύξηση ταχυδύναμης). Δραστηριότητες που απαιτούν τέτοιες μετακινήσεις περιλαμβάνουν κυρίως τα sprint και τα ομαδικά αθλήματα που έχουν άλματα ή αλλαγές του ρυθμού και ή της κατεύθυνσης της ταχύτητας (π.χ. μπάσκετ, ποδόσφαιρο, καταδύσεις, βόλεϊ). Φυσικά, και οι δρόμοι αντοχής επωφελούνται από την προπόνηση των πλειομετρικών ασκήσεων, μιας και το κινητικό τους μοτίβο εμπεριέχεται σε αυτού του είδους τις ασκήσεις, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται αύξηση δύναμης σε υψηλές γωνιακές ταχύτητες. Τυπικά, οι πλειομετρικές ασκήσεις περιλαμβάνουν δραστηριότητες όπως τα άλματα, στα οποία υπάρχει ένας γρήγορος ρυθμός διάτασης των μυών που μετέχουν στη δραστηριότητα.


Οι διάφορες φάσεις
Μια πλειομετρική κίνηση μπορεί να χωριστεί σε τρεις ξεχωριστές φάσεις:


1. Την έκκεντρη φάση
2. Τη φάση της ανάρτησης - συσπείρωσης
3. Την ομόκεντρη φάση


Η έκκεντρη φάση είναι ο χρόνος κατά τον οποίο ο αθλητής προσγειώνεται με αποτέλεσμα οι μύες που εργάζονται να επιμηκύνονται ανταποκρινόμενοι στις δυνάμεις προσγείωσης ή πρόσκρουσης. Αυτή η φάση κάθε κίνησης σχετίζεται με την παραγωγή των μεγαλύτερων μυϊκών δυνάμεων και έτσι συνδέονται με τη μεγαλύτερη πιθανότητα για τραυματισμό. Η φάση της συσπείρωσης είναι ο χρόνος από την προσγείωση μέχρι την έναρξη της ομόκεντρης φάσης (σύσπαση των μυών). Για τη μεγιστοποίηση του αποτελέσματος των πλειομετρικών ασκήσεων, αυτή η φάση πρέπει να ολοκληρώνεται όσο πιο σύντομα γίνεται. Έτσι, είναι σημαντικό να θυμόμαστε

La Bomba

ΚΛΕΙΣΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΥΤΙ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΝΑΤΙΝΑΧΘΕΙ ==>

Best Programm^s